top of page

Dia Universal dels Drets dels Infants


L'any 1959, les Nacions Unides van aprovar una Declaració dels drets de l'infant que incloïa 10 principis contemplats en la Declaració Universal de Drets Humans, però no era suficient per a poder protegir els de la infància perquè legalment no tenia caràcter obligatori.

Llavors, el 1978, el Govern de Polònia va presentar a les Nacions Unides la versió provisional d'una Convenció sobre els Drets dels Infants. Però, van passar deu anys amb negociacions amb els governs de tot el món, líders religiosos, ONG i altres institucions fins que es va aconseguir aprovar el text final de la "Convenció sobre els Drets de l’Infant", el 20 de novembre de 1989, el compliment del qual seria obligatori per a tots els països que la ratifiquessin. La Convenció es va convertir en llei l’any 1990, després de ser signada i acceptada per 20 països, entre ells Espanya.

Aquests drets de la infància (o drets del nen) són drets que posseeixen els nens, nenes i adolescents per la simple raó de néixer. Són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància, per tant són obligatoris. Aquests drets es troben recollits a: La Convenció sobre els drets de l'Infant. Aquests drets estan traduïts a tots els idiomes per tal que tothom els pugui comprendre.


Archivo
bottom of page